David Bowie

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

3-6 år. En del människor har levt liv som är värda att berätta om det kan exempelvis vara designers, konstnärer, forskare, människorättsaktivister, författare eller äventyrare. De har blivit berömda för sina fantastiska bedrifter, men allt började med att de var barn som hade stora drömmar.

David Bowie växte upp i en förort till London under tidigt 50-tal. Han närde redan som barn en dröm om att uttrycka sig genom konsten, och genom musik, dans och måleri utmärkte han sig tidigt. När han växte upp utvecklade han sin egna stil och fann sitt artistiska språk inom flera olika genrer. Han blev känd som en stilkameleont som krossade normbarriärer både på och av scenen. Han började skapa musik i flera olika band, men först som soloartist tog karriären fart och idag är David Bowie och hans låtar älskade världen över och kommer att leva kvar i generationer.

SMÅ MÄNNISKOR, STORA DRÖMMAR: DAVID BOWIE portätterar en pojke som vågade uttrycka sina drömmar genom konsten och som uppmuntrat människor världen över att vara Heroes just for one day. Genom sin musik inspirerar Bowie till drömmande, lekfullhet och mod att vara sig själv.

Möt en av musikhistoriens största ikoner och förgrundsgestalter. David Bowie har gjort sig känd som en av världens främsta sångare och låtskrivare. Han förärar nu Små människor, stora drömmar-serien som första manliga karaktär utgiven på svenska.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

29

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Översättning från den engelska utgåvan.