Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dödens spel

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

12-15 år.

Det är den varmaste och torraste sommaren på decennier i det lilla samhället Hommelvik och Rebekka förbereder sig för en resa tillsammans med sin älskade pappa, då han oväntat avlider i en tragisk motorcykelolycka.

När Rebekka städar bland sin pappas efterlämnade saker får hon syn på nya, okända sidor hos sin pappa och många frågor väcks. Vad är till exempel det där konstiga brädet pappa hade?

Kusin Iselin vet att det är ett andebräde och tillsammans med henne och den nya killen Martin som känns märkligt bekant, testar Rebekka brädet. När de lyckas etablera kontakt med någon på andra sidan som dessutom antyder att pappans död kanske inte var helt naturlig vet inte Rebekka vad hon ska tro. Och det är bara början på mysterium som är långt större än vad hon någonsin kunnat föreställa sig...

Dödens spel är en andlöst spännande bladvändare. Språker rinner fram över sidorna i den här lättlästa rysaren, där ingenting är som det först verkar. Boken är första delen i en trilogi där nu- och dåtid vävs ihop på ett ytterst intrikat sätt.

Anne Elvedal, född 1973, växte upp i Hommelvik utanför Trondheim. Hon studerade psykologi och utbildade sig till sjuksköterska, innan hon sadlade om till manusförfattare. Sedan 2006 har Anne Elvedal skrivit manus till många populära filmer och teveserier. Dödens spel (på norska 2020) är hennes skönlitterära debut.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

341

Förlag

Språk

Lisätietoja

Första delen i en trilogi.