Musgraves ritual

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst. Unga vuxna.

"Det skulle glädja mig om du lägger till det här fallet i din samling med berättelser, Watson, för i det finns detaljer som verkligen är helt unika i för vårt lands kriminalhistoria ...", sa Sherlock Holmes.

Reginald Musgrave, en före detta skolkamrat till Sherlock Holmes, dyker upp och ber om hjälp att lösa en märklig gåta: Butlern på det ståtliga godset Hurlstone är spårlöst försvunnen och kan inte återfinnas någonstans. När Holmes reser till godset för att göra egna undersökningar nystas ett märkligt fall upp, där adelssläkten Musgraves förflutna visar sig dölja urgamla hemligheter, och där en ung husa vid namn Rachel Howell strax hamnar i händelsernas centrum Först ut i vår serie med Lättlästa klassiker kommer här Arthur Conan Doyles novell Musgraves ritual, i oavkortat format och bearbetad till lättläst svenska. Den publicerades första gången i den engelska tidskriften Strand i maj 1893.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

70

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör