Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bröst & ägg

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det är sommar i en förort till Tokyo. Där möter vi tre kvinnor: trettioåriga Natsuko, hennes äldre syster Makiko och dennes dotter Midoriko. Makiko har rest till Tokyo för att göra en bröstförstoring, vilket kommer som en chock för hennes syster. Dessutom har den tonåriga Midoriko nyligen slutat prata och har svårt att hantera både sin egen kropp och Makikos självupptagenhet. Midorikos tystnad fyller Natsukos lägenhet och blir som en katalysator för kvinnorna att hantera både sin egen ängslighet och relationen till varandra.

Åtta år senare i romanens andra del möter vi återigen Natsuko. Hon är nu författare och arbetar på sin andra roman. I minnet återvänder hon till den där sommaren och försöker förstå sin familjs historia. Samtidigt är det nu hennes tur att hantera sin åldrande kropp, och oron över att behöva åldras ensam. Hon vill gärna ha barn, men avskyr sex. Frågan är hur hennes liv ska bli.

Mieko Kawakami (född 1976 i Osaka) är en av Japans största och mest säljande författare. Bröst och ägg slog ner som en bomb i det konservativa Japan, med sin öppenhet kring den kvinnliga kroppen och sexualiteten. Hon blev dock snabbt omhuldad av den store Haruki Murakami, något hon senare tackade för genom att på en gemensam scen ifrågasätta hans sätt att skriva kvinnliga karaktärer.

Kawakami debuterade som författare 2006, men var redan då en känd popartist och bloggare i hemlandet. Nu gör hennes romaner succé världen över.

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

en sommarberättelse

Utgivningstid

Sidantal

519

Språk

Översättare