Monsteriet

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

3-6 år. Sedan urminnes tider hade monstren bott i Monsteriet. Nu ar det natt, Monsteriet sover och snarkar med oppen mun. Da rymmer monstren ut i varlden. De tar sig in i staden och fyller gatorna. Alla manniskor blir forskrackligt radda och springer in i sina hus. Monstren har marscherat i dagar nu. Barnen kan inte ga ut och leka langre, och hemma ar det bara trakigt. Da bestammer sig barnen for att ocksa gora en resa, men i fantasin. En kartong blir en buss och de aker over akrar och berg, genom regnbagens tunnlar. De blaser upp en ballong som forvandlas till en luftballong. De flyger upp, upp, upp mot toppen av varlden. Nedanfor dem fortsatter monstren att marschera. De sag bekymrade ut. ""De ar fortfarande laskiga, men vi kan ju hjalpa dem anda"", sager barnen till varandra.

JUNAIDA (fodd 1978) ar en japansk konstnar och illustrator som bor i Kyoto, Japan. Utover att sjalv skriva och illustrera bilderbocker driver han aven bokforlaget Hedgehog Books, dar hans japanska originalutgavor ocksa slapps. Sedan debuten 2011 har han slappt en rad bocker, varav Monsteriet ar den nast senaste. Hans verk stalls ofta ut och han har manga separatutstallningar bakom sig, sa val i Japan som internationellt. 2015 var han en av de utvalda konstnarerna pa barnbokmassan i Bologna, Italien. Han belonades aven med Japan Book Design Award for Monsteriet.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

40

Språk

Översättare