Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Projekt Ivarsliden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I ett Sverige inte så långt från vårt eget har social­arbetaren Noor lämnat en förljugen vardag för en nystart i frikommunen Ivarsliden. Men det utlovade behandlingsprogrammet för problemungdomarna som hon har med sig verkar vara en bluff, och Ivars­lidens invånare visar sig hållas fångna av en ockupationsmakt.

I den lilla motståndsrörelsen som bildas utmanas Noor av minnen från sitt förflutna, men också av erbjudandet om ny kärlek. Kan rörelsen slå tillbaka mot en överlägsen fiende som inte skyr några medel för att behålla makten? Och varför agerar inte regeringen? Eller gör den det?

PROJEKT IVARSLIDEN är en fristående fortsättning på URNA (2021). Det är en thriller i högt tempo om maktspelet kring naturresurser och ekonomi, där den lilla människan hamnar i kläm. Men det är också en berättelse om skuld, skam och försoning. Och om att våga tro på kärlek och vänskap mitt i en osäker tillvaro.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

286

Språk

Lisätietoja

Fristående fortsättning på verket: Urna.