Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vatten över huvudet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Hanna, utarbetad advokat från Stockholm, har rest till Dalsland för att ta hand om sin morfar, slussvaktare vid 17:e slussen i Dalslands kanal. Ett par lugna veckor på landet kan göra henne gott.

Harmonin hon hoppats på går dock om intet när hon inser att slussvaktarstugan blivit byns samlingslokal, och både föreningsfrågor och byskvaller avhandlas där. På den stora städdagen klättrar Hanna upp i sin gamla trädkoja för att komma undan de intensiva grannarna och från sitt utsiktsställe blir hon vittne till ett gräl. Hon ser något blänka till och hur Ulf, kommunalrådet, faller ner i slussfållan.

Alla andra är övertygade om att det var en olycka, även polisen. Desperat över att ingen lyssnar startar Hanna en egen utredning, och får med sig sin morfar i jakten på sanningen. Undertryckta konflikter mellan grannarna kommer i dagen, och det finns ingen brist på misstänkta.

Hanna blir mer och mer övertygad om att en mördare går lös i Södra Strandvikens idyll.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

cosy crime

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

271

Språk