Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Världen från ovan

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Världen från ovan är en stark, storslagen och fängslande roman om modet att gå sin egen väg, om försakelser, svek och sökandet efter sanningen. Och om den stora kärleken.

Östersund 1963. Lill är en av de första kvinnliga piloterna i Sverige. Flygandet är hennes stora passion, men vägen dit har varit allt annat än enkel. Priset för att försöka hävda sig i en mansdominerad värld har varit att försaka allat annat, men det är också det enda som hjälper henne att förtränga känslan av övergivenhet, som Lill kämpat med sedan barndomen när hon kom till Sverige som finskt vinterkrigsbarn.

Solna 2023. Pauline jobbar som sömmerska, och tillbringar dagarna i sin syateljé med att uppfylla främlingars drömmar om perfekta brudklänningar och rädda favoritplagg från att slängas. Hennes egna drömmar har hon sedan länge lagt på hyllan.

Men när hon lagar en äldre kvinnas kappa hittar hon ett gammal foto som föreställer kvinnan i förarkabinen på ett flygplan. Fotot väcker tankar hos Pauline, och minnen om en annan, betydligt äventyrligare tillvaro.

När de två kvinnornas vägar korsas är de båda på flykt från sina tidigare liv. Men går det att fly från sitt förflutna, sina rädslor och sig själv hur länge som helst? Kan den enas berättelse förändra den andras framtid?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

366

Förlag

Språk