Dam-Dam dansar

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

0-3 år.

Barnen på Dam-Dams förskola ska dansa idag. I början är Dam-Dam blyg. Gosedjuret Fanten får dansa istället. Men Dam-Dam kan sitta och dansa en stund. Eller kanske ligga och dansa?

Plötsligt tar det fart i kroppen. Det är skoj att skaka, skutta, springa, dansa rock´n roll som ett troll eller hippa, hoppa som en loppa. Det blyga försvinner i ett tokigt danståg tillsammans med Bobbi, Koko och vännerna på förskolan. Och en krock mellan två huvuden känns inte så farligt när man har skoj.

En varm och inspirerande bok om rörelseglädje. Språklek och ordskoj är böcker som vill väcka språklig nyfikenhet och lust med hjälp av busiga formuleringar, roliga ord och ljud.

Det svänger och gungar om både bild och text i den här boken, författad av Josefine Sundström och illustrerad av Mervi Lindman.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

25

Språk

Lisätietoja

Text: Josefine Sundström, bild: Mervi Lindman.

Muu tekijä