Ugly - Granfinger

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Varje år tävlar öarna i Göteborgs norra skärgård om vilken ö som har den största påskbrasan och försöker samla alla uttjänta julgranar man kan till bålet. De olika öarna drar sig inte ens för att stjäla av varandra, ibland utbryter rena rama grankriget! Just det här året är dock alla granar spårlöst borta, så Ugly får i uppdrag att ta reda på vem som tagit dem. I utredningen figurerar en mängd öbor som Krabb-Alfred, Dr Lysander Sutare, skeppskatterna Pilot och Celine, konstnären Edvard Manet och Uglys gamla flamma, Foxy.

Seriealbumen om Ugly Mareowl är både en hyllning och en parodi på den hårdkokta noirgenren och utspelas i en värld där djuren utvecklats förbi människorna och nu dominerar samhället. Som alltid i Joakim Lindengrens serier flödar de detaljrika och färgsprakande bilderna över av visuella gags och referenser.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

63

Förlag

Språk