Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jamie

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Hyllad berättelse om att hitta sin plats när världen inte tycker att man passar in. Jamie Rambeau är en glad ickebinär elvaåring som älskar att umgås med sina två bästa vänner, Daisy och Ash. Men när trion i årskurs fyra får reda på att de ska skiljas åt för att gå i pojk- och flickskolor hotas deras vänskap.

När Jamie inser att ingen dessutom har tänkt på var hen ska gå tar de ärendet i egna händer. Vännernas ansträngningar leder så småningom till en takprotest mot skolans binära regler.

Jamie är en upplyftande, vackert skildrad berättelse om att hitta sin plats när världen inte tycker att man passar in någonstans.

I översättning av Hanna Williamsson.

L.D. Lapinski är en brittisk barnboksförfattare, bosatt utanför Sherwoodskogen i England tillsammans med sin familj och katten Hector. Jamie är den fjärde av hens böcker som kommer ut på svenska efter de tre populära delarna i serien Resebyrån Främmande Världar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

187

Förlag

Språk

Översättare