Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Som min egen skugga

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det verkar som om något eller någon håller på att ta över Fays liv. Folk ser henne på platser hon inte besökt och själv känner hon sig iakttagen och förföljd. Spelar minne och syn henne ett spratt eller har hon en verklig dubbelgångare?
Fay tycker först bara att det är konstigt när kompisar och lärare börjar påstå att de har sett henne vid tillfällen när hon vet att hon varit någon helt annanstans. Men så börjar andra obehagliga saker hända: hon känner sig förföljd och iakttagen, hör dämpade fotsteg bakom sig och ser i ögonvrån hur någon med likadant blont hår som hon själv svänger runt hörnet eller försvinner in i en port. Eller är det bara som hon inbillar sig? Hon lyckas hitta en förklaring till varje händelse tills en dag när hennes mamma är övertygad om att hon tillbringt dagen med Fay fast Fay varit ensam och inte träffat någon. Med växande panik försöker Fay förstå vad som händer. Har hon en okänd tvilling? Minnesförlust? En dubbelgångare?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

159

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk