Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Kattresan

Typ
bilderböcker
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
På äventyr med katt Fantastisk, skruvad, spännande och alldeles underbar. "Kattresan" är Sveriges svar på "Alice i underlandet" - nu i supergulligt miniformat. "Kattresan" är en klassiker som utkom första gången 1909 och handlar om en flicka som träffar en katt. Katten erbjuder skjuts på sin rygg och de ger sig ut på underliga äventyr. De får träffa djur, både snälla och elaka, och en polis, en tant, en ful gubbe och en kung. Till slut äter katten så mycket godsaker att den spricker, men kungens skräddare syr ihop den igen och sagan slutar i vilsamt ro hemma i flickans mammas famn. Generationer av barn har vuxit upp med Ivar Arosenius bilderboksillustrationer, av vilka Kattresans är de mest kända. (BTJ)
”Kattresan” är en klassiker som utkom första gången 1909. Generationer av barn har vuxit upp med Ivar Arosenius fantastiska och annorlunda berättelse som är precis så skruvad, spännande, skräckinjagande och alldeles underbar, som en riktigt bra saga för barn ska vara! (Bonnier Carlsen)
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
18
Förlag
Språk
Översättare
Undertitel
bilderbok
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
17
Förlag
Språk
Ingår i samlingsverket
Språk
Översättare
Ingår i samlingsverket
Originalverk
Illustratör