Emma. 5

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

”Emma” utspelar sig under den viktorianska tidsepoken i London och handlar om Emma, som kidnappats från sin familj som barn och nu jobbar som hembiträde i en familj. Hon blir förälskad i William Jones, vars familj härstammar från samhällets översta skikt. Emma och William bryter mot ett av den tidens starkaste tabun – man umgås inte med människor utanför ens egen samhällsklass och man blir definitivt inte kär i dem! Läs om Emma och Williams kärlek och kamp för att överleva i en grym och obarmhärtig tidsperiod, där minsta snedsteg kunde kasta ut människor i fattigdom och misär.
Det här är en mangaserie som på kort tid blivit otroligt populär i Japan. Kaoru Mori, som har skapat serien, har vunnit flera priser och det finns massor av fan-sajter på internet. ”Emma” förutspås att bli riktigt, riktigt populär i Sverige.
”Emma” kommer ut i det japanska magasinet ”Monthly Comic Bean” och har hitintills publicerats i sju manga-volymer. Det har också utkommit två romaner om Emma och William och serien har även blivit anime.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

188

Språk

Översättare

Lisätietoja

På omslaget: Manga. - Boken läses på japanskt sätt från baksidan till framsidan, från övre högre hörnet till nedre vänstra

Första publikation

ja

Språk