Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Legotävlingen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jonte tycker att det inte gör så mycket att han inte kan läsa. När han blir stor ska han bli legoingenjör och då behöver man inte kunna det. En dag får han vara med i en tävling där första pris är en resa till Legoland. Svaret på om han går vidare till finalen ska komma med ett brev ... Tänkt för den som nyss lärt sig läsa.

- - -


Jonte drömmer om att åka till Legoland!Jonte kan inte läsa. Men det gör inget, när han blir stor ska han bli legoingenjör och då behöver han inte kunna läsa. En dag får han chans att vara med i en tävling där första pris är en resa till Legoland. Men tänk om han inte går vidare till final i tävlingen. Svaret ska komma som ett brev med posten. Jonte väntar med spänning och vill inte att någon annan ska få reda på hur det har gått innan han själv vet. Men Jonte kan ju inte läsa ...

LEGOTÄVLINGEN är en spännande historia för dem som precis har lärt sig läsa.Boken är okomplicerad, med korta meningar och stycken och enkla ord. Den är skriven i dramatiskt presens, utan tidshopp och sidohistorier, vilket hjälper den ovana läsaren att komma in i boken och hänga med i handlingen.Lena Stenbrink bor i Eskilstuna med sin man och sina tre barn. Hon är i grunden lärare, menstuderar nu textdesign på högskolan. Som barn skrev Lena ofta berättelser, men med åren glömdes skrivandet bort. När Lenas barn började skolan och behövde något att läsa, vaknade skrivarlusten igen. Med LEGOTÄVLINGEN debuterar Lena som barnboksförfattare.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

48

Förlag

Språk