Limpan är sugen

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

ALMA-prisvinnare 2022.

En underbar bok utan text för de yngsta. Limpan ser en dam äta korv på en restaurang. Han blir hungrig och följer sen efter damen. Perfekt att läsa högt tillsammans och hitta nya betydelser varje gång. "En rak, frän och poetisk berättelse, allt på samma gång. Här saknas absolut inget, allt som behövs finns i bilderna, känslor, humor och liv." (Bibliotekstjänst)

- - -

Limpan är sugen på korv och sällskap. Tänker den glupska damen dela med sig?

Limpan är sugen är en textlös bok om en hund, en dam, en korv och massa känslor. Bläddra och berätta historien om och om igen med egna ord och nya upptäckter. En perfekt bok för de små barnen eller om man ska läsa böcker tillsammans med barn som talar olika språk.

Eva Lindström är en av våra mest älskade barnboksförfattare och illustratörer. Hon har varit nominerad till Augustpriset inte mindre än 12 gånger, såhär skrev juryn i sin motivering till varför Limpan är sugen nominerades:
Limpan är sugen är en lyhörd och osentimental skildring av den spirande vänskapen mellan en hund och en tant. Eva Lindström har bildsatt några av våra mest centrala känslor: hunger, längtan efter gemenskap, ånger, oro och upprättelses glädje. I den ordlösa berättelsen är bilderna täta och lysande av undertexter. Varje enskild illustration bjuder ett litet skådespel där små detaljer skapar rörelse och kommunikation mellan figurerna.

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

24

Förlag

Språk