Pippi Långstrump på Kurrekurredutön

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Pippi, Tommy och Annika åker till Kurrekurreduttön och hälsar på. Här väntar äventyr med hajar och pärltjuvar, men också ljuvliga dagar under kokospalmerna med sol, glittrande vatten, och pärlmusseldykning. Pappa Efraims faderliga och konungsliga vilja är att Pippi ska följa med honom till Kurrekurreduttön och hälsa på. Pippi ser självklart till att Tommy och Annika också kommer med på resan. Och en morgon stävar Hoppetossa ut från den lilla staden och seglar mot ön med de vackraste palmerna och det blåaste blå vattnet. "Pippi Långstrump i Söderhavet", en klassiker som generationer barn älskat, har nu blivit bilderbok! Astrid Lindgrens dotter, Karin Nyman, har valt ut några av de roligaste episoderna och bästa äventyren, som ställts samman till en härlig bilderboksberättelse.

I den nya bilderboken kan man för första gången njuta fullt ut av så gott som hela den fantastiska svit av söderhavsbilder som Ingrid Vang Nyman skapade runt 1950. Det är ljuvliga bilder som gjordes i Pippis barndom för andra publikationer än originalboken och som därför inte funnits i tryck på årtionden. Några illustrerade en följetong i Allers, andra fanns i "Boken om Pippi Långstrump" utgiven 1952, en del har ingått i vissamlingen "Sjung med Pippi Långstrump", som gavs ut 1953. Naturligtvis ingår även alla de klassiska, välkända bilderna i kapitelboken "Pippi Långstrump i Söderhavet" i den nya bilderboken. För färgläggningen av alla bilder svarar Jonas Hjelm, som även färglagt Ingrid Vang Nymans illustrationer i bilderboken "Pippi Långstrump i Humlegården".
(BTJ)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

37

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Muu tekijä

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

37

Språk

Lisätietoja

Texten hämtad ur: Pippi Långstrump i Söderhavet, 1948