Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Clementina i blickfånget

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Andra boken om Clementina som ständigt får galna infall. Kapitelbok. När Clementinas lärare berättar att klassen ska delta i en talangjakt utbryter ett stort jubel. Den enda som inte jublar är Clementina, för är det någon som saknar talang så är det just hon. Med stor beslutsamhet och uppfinningsrikedom inventerar hon emellertid alla möjligheter att lösa problemet samtidigt som hon organiserar sina talangfulla klasskamraters framträdanden. När den stora dagen är inne och föräldrarna sitter bänkade i publiken inser hon att hon är den enda som inte ska bidra till kvällens underhållning. Hennes rektor är dock av en helt annan uppfattning. 6-9 år.
När Clementinas lärare berättar att andra och tredje årskursen ska ordna en talangjakt för att samla in pengar till den stora vårutflykten grips hon av panik. Clementina som inte har en enda talang! Hon kan varken sjunga eller dansa. Hon kan inte ens hoppa ordentligt. Och som om det inte var illa nog har hennes perfekta kompis, Filippa, så många talanger att hon knappt klarar att hålla ordning på dem. Clementina gör allt för att lösa problemet. Men ingenting blir som hon har tänkt sig, och när den stora kvällen kommer får alla sig en rejäl överraskning - inte minst ­Clementina själv.
Som i den föregående boken lyckas Clementina ta sig igenom den ibland ganska ­läskiga lågstadie-vardagen med en stor dos ifrågasättande och en knasig men överraskande korrekt logik, typisk för barn.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

137

Förlag

Språk

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

141

Språk

Utgivningstid

Sidantal

137

Språk

Översättare

Illustratör

Första publikation

ja

Språk