I skogen

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I denna ovanliga, poetiska och underfundigt roliga berättelse får vi möta Maggan, Snuten och Trim som bor i en skog som håller på att försvinna - träden går sin väg! (3-6 år)

- - -

"I skogen" nominerades till Augustpriset 2008 för Årets svenska barn- och ungdomsbok.


Maggan, Snuten och Tim bor i en skog och där är det de som bestämmer. Där finns aspar och björkar, tallar och små snår. Men en dag är det något som händer. Det börjar med att björkarna och tallarna pratar om att åka på semester. Sedan är det några aspar som blir skrämda av ett snår och ger sig av och tillvaron är sig inte riktigt lik längre.

I denna ovanliga, poetiska och underfundigt roliga berättelse får vi möta några figurer som trots att skogen de bor i försvinner, ändå forsätter med sitt. Livet går vidare, årstiderna kommer och går, de tar hand om en fågel som har missat att flytta och till slut ordnar allt upp sig till det bästa.

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

25

Förlag

Språk