Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tidningsdeckarna och skejtrånaren

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En skejtare stjäl saker i farten innan han försvinner på sitt skateboard. Till en början är han ganska harmlös och stjäl bara lite godis, jordgubbar och annat smått och gott. Men så plötsligt dyker skejtaren upp på en utställning med föremål från Titanic. Och trots att utställningen är välbevakad lyckas han sno med sig ett gammalt fickur som bärgats från fartyget, för att sedan försvinna spårlöst på sitt skateboard. Det här blir något för Tidningsdeckarna att bita i. (9-12 år)

Journalisten och författaren Arne Norlin har hittat en perfekt miljö for sin deckarserie för bokslukare, där han låter fyra ungdomar starta en lokaltidning. Johan, 17 år, leder jobbet. Hans yngre bror Henrik och kompisarna Ali och Emma är reportrar.Det här är den femte delen i serien om Tidningsdeckarna. En serie för nyfikna, snabbtänkta slukarläsare!

Tidigare titlar i serien:
Tidningsdeckarna och smugglarligan
Tidningsdeckarna och garagegåten
Tidningsdeckarna och fotbollsmysteriet
Tidningsdeckarna och trollerimysteriet

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

158

Förlag

Språk

Lisätietoja

Sjätte delen i Arne Norlins deckarserie