Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Utsikt från livets planet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jag heter Lennart men kallas för Lordi. Jag gillar rosa.

I Tove Berggrens debutroman får vi följa en helt ovanlig kille under ett händelserikt läsår. Med humor, värme och träffsäkerhet filosoferar Lordi över livet, döden och universum. Om varför syskon retas och föräldrar säger att de diskuterar när de egentligen bråkar. Och om att det kan kännas som en sol i magen när någon man tycker om skrattar.

Hej. Den här boken är min första dagbok i livet.
NOT.
Det är min syrras dagbok som jag har snott. Så nu är det min loggbok istället.
Lennart Lordis loggbok.
Gatan som jag bor på heter Vintergatan. Fast det är en grusväg. Det är en sån sak i livet som är svår att förklara. Jag funderar på ganska mycket som är svårt att förklara. Till exempel universum och planeterna och att alla människor på jorden egentligen är med i samma lag, fast vissa alltid får sitta på bänken.
Och ibland funderar jag på hur min pappa nästan blev uppäten av en haj och det var nära att jag inte blev till.
Tänk det.
Då hade du inte kunnat läsa min loggbok. Men det kan du nu. Hoppas du gillar den.
Klart slut.
/Lennart Lordi


9-12 år.

Lennart Lordis loggbok, del ett. Lennart kallas för Lordi. Han funderar ganska mycket på sådant som är svårt att förklara - universum, planeterna och att alla människor på jorden egentligen är med i samma lag, fast vissa alltid får sitta på bänken. Allt det här skriver han om i sin loggok.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

202

Språk

Illustratör