Tanten och Ödlan

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I ett höghus i Högdalen bor Tanten och Ödlan. Hemma hos dem är det aldrig en lugn stund. Medan Tanten drömmer om att sätta lite färg på köket, så har Ödlan – vips – hunnit måla väggar och tak fulla med blommor och fåglar och härligt smaskiga semlor.

En dag flyttar en ankfamilj in i lägenheten intill. Spännande med nya grannar, tycker Ödlan. Men familjen Anka visar sig vara riktigt otrevlig. Inte bara den ovanligt sura och elaka herr Anka, utan även hans ovanligt sura och elaka ankfru och deras två små elaka ankungar. Det dröjer inte länge förrän herr Anka klagar på att det stinker ödla i hela huset. Och plötsligt märker även Tanten och Ödlan att det verkligen luktar illa. De vågar inte längre lämna lägenheten och snart är kylskåpet alldeles tomt. Något måste göras innan de svälter ihjäl eller tvingas flytta därifrån.
Som tur är har Tanten massor med bra idéer och Ödlan är snabb att genomföra dem. Med en röd luftballong och luktpatrullen Antisniffex är äventyret i full gång!

Tanten och Ödlan – är en bilderbok av Eva Dahlgren och Pål Jansson.

Eva Dahlgren har tidigare skrivit tre barnböcker om hundarna Lars och Urban, illustrerade av Pål Jansson. Tanten och Ödlan är deras första gemensamma bilderbok.

(Piratförlaget)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

32

Språk

Illustratör