Sagan om Vasa

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Vasa-skeppet som man kan se i Vasa-museet i Stockholm är Sveriges mest berömda historiska sevärdhet. 1600-talsskeppet bärgades ur vattnet 1961 och är det best bevarade fartyget från den tiden i hela världen. Bertil Almqvist bilderbok om Vasa berättar hela historien på ett spännande och roligt sätt. Almqvist är också känd för sina böcker om Barna Hedenhös. Utkom första gången 1965.

2021: 3-6 år. En bilderbok om en historisk katastrof där fakta blandas med en livfull berättelse. I ”Sagan om Vasa” skildras hur det berömda skeppet byggdes, for iväg och strax därefter förliste. Det handlar också om den fantastiska bärgningen av skeppet 333 år senare, i april 1961. Bertil Almqvist har både skrivit och illustrerat denna underhållande historia där det pampiga regalskeppet spelar huvudrollen och vi får träffa människorna runtomkring.

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

24

Språk

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

24

Språk

Lisätietoja

Originalupplaga 1965.