Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Erebos

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning


Plötsligt börjar skumma små paket cirkulera på Nicks skola. Kring paketen finns ett väldigt hemlighetsmakeri. Till sist får också Nick ett paket.
Paketet innehåller ett spel, Erebos. Spelet kräver absolut tystnadsplikt, man får aldrig tala om det annat än vid brasor i själva spelet. Spelet är fantastiskt väl utformat och alla blir helt fascinerade, också Nick. Hans bästis Jamie är dock tveksam, vilket leder till att pojkarna nästan blir osams. Läraren Watson är också misstänksam, han ser hur spelet påverkar eleverna, hur det leder till trötthet och skolkning.
Nick avancerar till högre nivåer i spelet och får olika uppdrag. En dag får han ett uppdrag som ska utföras IRL. Han utför uppdraget och avancerar igen. Vid följande uppdrag blir Nick tveksam och fuskar. Men den allvetande "Budbäraren" i spelet vet att han fuskat och han blir utslängd. Det händer också lite andra obehagliga saker, vilket gör att Nick börjar fundera på vad det är som egentligen är på gång.
Spännande bok, där spelet är bra beskrivet och spänningen hela tiden stiger. Supersnygg pärm!
Catharina / Sidospår


Erebos är ett dataspel som sprids i en skola i London. Det är stort hemlighetsmakeri kring spelet som utövar stor makt över sina spelare. Eleverna fastnar lätt i spelet, spelar nätterna igenom och försummar skola och andra aktiviteter. Det fascinerande är att spelet personligen verkar känna sina spelare, det interagerar med dem, det ger dem uppdrag att utföra inte bara i spelets värld utan även i realiteten. 16-årige Nick är en av spelarna, även han får olika uppdrag som han inte riktigt förstår varför han ska utföra, men han gör det för att avancera i spelet. Några personer som inte spelar Erebos uppfattar spelet som farligt försöker förstå vad som ligger bakom spelet och försöker även stoppa det. Men Erebos har stor makt. En spännande, läskig och annorlunda ungdomsbok.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

422

Förlag

Språk

Namn

Första publikation

ja

Språk