Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Wachifield

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En snöig decembernatt öppnas en port in i en annan värld, och den nyss så vanliga katten Dayan hamnar i Wachifield. Efter den förvirrande upptäckten att han nu kan prata och gå på tvåben, börjar hans äventyr i en värld befolkad av talande djur, häxor, och älvor. Detta är den första boken om katten Dayan och det mystiska riket Wachifield.

Författare & illustratör: Akiko Ikeda började skriva och illustrera sitt livsverk Wachifield redan 1987. Berättelserna om katten Dayan och det mystiska landet Wachifield och dess invånare började som vackert illustrerade bilderböcker. Världen hon skapade har bara växt sedan dess, och i dagsläget har det kommit ut över 30 böcker innefattande allt från ungdomsromaner och bilderböcker till illustrationsböcker och kokböcker. De charmiga karaktärerna hon skapat är högt aktade i Japan och det har även gjorts en japansk animerad serie om Dayans äventyr i Wachifield.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

Dayans första äventyr

Utgivningstid

Sidantal

155

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Orig:s titel i publikationen: Dayan. wachifield e.