Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Så värt

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

-Nu ska vi riktigt fördjupa oss. -Och lugnt och stilla och med säker hand tecknar jag det han vill se mig teckna. Jag tecknar mamma, som ler. Pappa, som ler. Huset med tak på. Trädet med frukt i. Gräset. Allt fogar jag samman så att ingenting ska sväva. Och jag kommer ihåg maten också, så att han inte får för sig att fråga mig om det. Jag tecknar kylskåpet stort och med massor av mat inuti. -Familjen som helhet, inga delade människor. -Ballonger på himlen vid sidan om molnen, solen och vattnet och måsarna. -Inga maskar eller kyrkansikten. -Inga gravstenar eller sura ansikten. -Inga dödskallar, inga ärr, skråmor, sår eller olyckor. -Bara det han vill ha, psykologen.
Om en pojke på väg att drunkna. Som håller handen för munnen och huvudet under vattnet. Håller andan och räknar. För att skydda sanningen.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

248

Språk