Lindenbaum, Pija

Laddning av bildfilen

Photograph information

© Ulrica Zwenger /Rabén & Sjögren

Födelseort

Förtroendepost eller medlemskap

Upphovsmannens språk

Nationalitet

Verk

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Titel

Typ

romaner

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Typ

bilderböcker

Övriga verk (som illustratör)

Typ

fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Typ

omslag

Typ

fysiskt verk

Typ

omslag

Typ

omslag

Typ

fysiskt verk

Typ

del av fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Typ

del av fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Titel

Typ

fysiskt verk

Titel

Typ

fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Typ

omslag

Typ

fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Övriga verk (som översättare)

Typ

fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Typ

fysiskt verk

Biografiska uppgifter

Priser och utmärkelser:
Sveriges Bokhandelsmedhjälpares plakett "Din bok - vårt val" för Else-Marie och småpapporna (1991)
Expressens Heffaklump för Else-Marie och småpapporna (1991)
New York Times diplom för bästa bilderbok för Boken om Bodil
Elsa Beskowplaketten för Bra Börje (text av Barbro Lindgren) (1993)
Utsedd till Illustrator of the Year på barnbokmässan i Bologna (1993)
Augustnominerad för Över bäcken (med text av Lennart Hagerfors) (1993)
Augustnominerad för Britten och prins Benny (1996)
Augustpriset för Gittan och gråvargarna (2000)
Bokjuryns pris i kategorin bilderbok 0-6 år för Gittan och gråvargarna (2000)
Rabén & Sjögrens tecknarstipendium (2000)
Stockholms stads hederspris (2005)
Framröstad till Årets bilderboksomslag av besökare på Bok- och biblioteksmässan för När Åkes mamma glömde bort (2005)
Bokhandelns val för När Åkes mamma glömde bort (2005)
Augustnominerad för Lill-Zlatan och morbror raring (2006)
Stora läsarpriset för Kenta och barbisarna (2007)
Astrid Lindgren-priset (2008)
Ottilia Adelborg-priset (2008)
RFSU-priset (2009)
Stora läsarpriset för Siv sover vilse (2009)
Augustnominerad för Siv sover vilse (2009)
BMF-plaketten "Din bok - vårt val" för Siv sover vilse (2009)
Emilpriset (2010)
Stora läsarpriset för Gittan gömmer bort sig (2012)
Kungliga Sällskapet Pro Patrias guldmedalj (2012)
IBBY´s Honour List för Siv sover vilse (2012)
Deutscher Jugendliteraturpreis för Mia schläft woanders/Siv sover vilse (2012)
Augustprisnominerad för Jag älskar Manne (2012)

Mera uppgifter om författarens verk

Bibliografi:
Pekböcker:
Säjer hunden?, 1995
Ä dä?, 1995
Ha den!, 1995
Nam Nam, 1995

Bilderböcker:
Else-Marie och småpapporna, 1990
Boken om Bodil, 1991
Britten och prins Benny, 1996
Starke Arvid, 1997
Glossas café, 1998.
Gittan och gråvargarna, 2000
Gittan och fårskallarna, 2002
Gittan och älgbrorsorna, 2003
När Åkes mamma glömde bort, 2005
Lill-Zlatan och morbror Raring, 2006
Kenta och barbisarna, 2007
Siv sover vilse, 2009
Gittan gömmer bort sej, 2011

Källor och hänvisningar

Koski, Mervi. Ulkomaisia satu- ja kuvakirjailijoita, 2. Avain, 2011.

Författare & illustratörer för barn och ungdom, del 5. Bibliotekstjänst, 1999.

Fotograf: Ulrica Zwenger