Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Lindenbaum, Pija

Laddning av bildfilen
Photograph information
© Ulrica Zwenger /Rabén & Sjögren
Födelseort
Förtroendepost eller medlemskap
Upphovsmannens språk
Nationalitet
Verk
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Titel
Typ
romaner
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Typ
bilderböcker
Övriga verk (som illustratör)
Typ
fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Typ
omslag
Typ
fysiskt verk
Typ
omslag
Typ
omslag
Typ
fysiskt verk
Typ
del av fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Typ
del av fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Titel
Typ
fysiskt verk
Titel
Typ
fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Typ
omslag
Typ
fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Övriga verk (som översättare)
Typ
fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Typ
fysiskt verk
Biografiska uppgifter
Priser och utmärkelser:
Sveriges Bokhandelsmedhjälpares plakett "Din bok - vårt val" för Else-Marie och småpapporna (1991)
Expressens Heffaklump för Else-Marie och småpapporna (1991)
New York Times diplom för bästa bilderbok för Boken om Bodil
Elsa Beskowplaketten för Bra Börje (text av Barbro Lindgren) (1993)
Utsedd till Illustrator of the Year på barnbokmässan i Bologna (1993)
Augustnominerad för Över bäcken (med text av Lennart Hagerfors) (1993)
Augustnominerad för Britten och prins Benny (1996)
Augustpriset för Gittan och gråvargarna (2000)
Bokjuryns pris i kategorin bilderbok 0-6 år för Gittan och gråvargarna (2000)
Rabén & Sjögrens tecknarstipendium (2000)
Stockholms stads hederspris (2005)
Framröstad till Årets bilderboksomslag av besökare på Bok- och biblioteksmässan för När Åkes mamma glömde bort (2005)
Bokhandelns val för När Åkes mamma glömde bort (2005)
Augustnominerad för Lill-Zlatan och morbror raring (2006)
Stora läsarpriset för Kenta och barbisarna (2007)
Astrid Lindgren-priset (2008)
Ottilia Adelborg-priset (2008)
RFSU-priset (2009)
Stora läsarpriset för Siv sover vilse (2009)
Augustnominerad för Siv sover vilse (2009)
BMF-plaketten "Din bok - vårt val" för Siv sover vilse (2009)
Emilpriset (2010)
Stora läsarpriset för Gittan gömmer bort sig (2012)
Kungliga Sällskapet Pro Patrias guldmedalj (2012)
IBBY´s Honour List för Siv sover vilse (2012)
Deutscher Jugendliteraturpreis för Mia schläft woanders/Siv sover vilse (2012)
Augustprisnominerad för Jag älskar Manne (2012)
Mera uppgifter om författarens verk
Bibliografi:
Pekböcker:
Säjer hunden?, 1995
Ä dä?, 1995
Ha den!, 1995
Nam Nam, 1995

Bilderböcker:
Else-Marie och småpapporna, 1990
Boken om Bodil, 1991
Britten och prins Benny, 1996
Starke Arvid, 1997
Glossas café, 1998.
Gittan och gråvargarna, 2000
Gittan och fårskallarna, 2002
Gittan och älgbrorsorna, 2003
När Åkes mamma glömde bort, 2005
Lill-Zlatan och morbror Raring, 2006
Kenta och barbisarna, 2007
Siv sover vilse, 2009
Gittan gömmer bort sej, 2011
Källor och hänvisningar
Koski, Mervi. Ulkomaisia satu- ja kuvakirjailijoita, 2. Avain, 2011.

Författare & illustratörer för barn och ungdom, del 5. Bibliotekstjänst, 1999.

Fotograf: Ulrica Zwenger