Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Inre säkerhet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Christa Bernuths fjärde bok på svenska är lika mycket en omskakande tidsbild från det forna DDR som en spännande thriller. Huvudkaraktären Martin Berg är sympatisk och psykologiskt trovärdig både som polis och privatperson.

Utanför DDR:s kust mot Östersjön ror en ung kvinna förtvivlat i den hårda sjön för att undkomma en man som förföljer henne i en motorbåt. Plötsligt avlossas ett skott och kvinnan faller i vattnet. I de höga vågorna försöker mannen förgäves bärga kroppen, som senare hittas på en strand i närheten. Det är den spännande inledningen till Christa Bernuths senaste bok. Här får Martin Berg, folkpolisen som tror på sitt lands ideologi, ta sig an Johanna Schöns dödsfall som nästan genast ger upphov till frågetecken. Var det ett flyktförsök? Och varför har hon skjutits med ammunition tillverkad i väst? Martin börjar gräva djupare i Hannas förflutna och konfronteras alltmer med de mörka sidorna hos den östtyska staten:
reseförbudet, övervakningen, varubristen. Men framför allt åsiktsförföljelsen och den brutala behandlingen av oliktänkande. Martins möte med Nina, en av Hannas vänner från ett tidigare liv i en terrorgrupp i väst, blir avgörande för dem båda och får Martin att ifrågasätta sina livsval. Hans sökande efter sanningen innebär att han inte kan återvända till sin gamla tillvaro. För honom och Nina återstår bara den allra svåraste ­utvägen - flykt..."

(Damm förlag)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

397

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk