Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Flickorna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Sedan födseln har Rose och Ruby Darlen kallats för "flickorna" rätt och slätt. De får vänner, blir kära, arbetar, älskar sina föräldrar, och följer sina drömmar. Men flickorna Darlen är annorlunda. De närmar sig nu sin trettionde födelsedag, och är därmed historiens äldsta siamesiska tvillingar som är sammanväxta vid huvudet.

Trots sin situation, som innebär en intimitet och en närhet utöver det vanliga, är Rose och Ruby två starka och självständiga individer, med skilda intressen och tankar. När Rose börjar skriva sin självbiografi blir det oundvikligen en historia om hennes korta men extraordinära liv tillsammans med sin syster. Från deras tafatta första steg, med Rubys arm runt Roses nacke och hennes korta ben omslingrade runt Roses midja, till de vänskapsband de utvecklar i den lilla staden Leaford på den kanadensiska landsbygden där de växer upp, blir det en djupt gripande krönika av en ojämförbar livsresa.

Medan Roses och Rubys berättelse närmar sig ett oförglömligt slut, siktar Lansens på mittpunkten av mänsklig erfarenhet och kampen för självständighet och glädjen över att leva ett liv. Detta är en fantastisk historia om systerlig kärlek.

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Jag har aldrig mött min systers blick. Jag har aldrig suttit ensam i ett bad. Jag har aldrig stått i daggigt gräs och lyft armarna mot månens gäckande silhuett. Jag har aldrig använt en flygplanstoalett. Eller burit hatt. Eller blivit kysst en natt. Jag har aldrig kört bil. Eller kunnat sova ut.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

367

Språk

Översättare

Lisätietoja

Pocketuppl. 2009

Första publikation

ja

Språk