Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Stormvarning

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Dansk kriminalroman med intensivt tempo och skickligt sammanvävd intrig

Efter ett misslyckats äktenskap har den danska läkaren Maja Holm tagit sin tillflykt till en liten kuststad i Norge. Här jobbar hon på ett tillfälligt vikariat på sjukhusets vårdcentral och har dessutom extra tjänstgöring på akutmottagningen. För att orka med dubbla skift och för att slippa tänka på sin livssituation dövar hon sig med en blandning av läkemedel och rödvin. Hon är vagt medveten om att folk i omgivningen noterar missbruket, men hon bryr sig inte nämnvärt. Hon är inte här för att stanna. Det finns alltid en ny stad och ett nytt läkarvikariat.
Då en av Majas akutpatienter dör av en överdos rycks hon dock upp ur sitt avtrubbade känslotillstånd. Det är något med dödsfallet som inte stämmer. Patienten är före detta narkoman men inget tyder på att han skulle ha fallit in i missbruket igen. En obehaglig detalj i hela historien är att han bor i samma område som Maja. Kort därefter blir Maja misshandlad vid ett inbrott på vårdcentralen, och nästa sak som inträffar att hennes granne blir brutalt mördad. Utan några hållbara bevis för sina misstankar är Maja säker på att de tre händelserna har ett samband.
Trots att polisen inte tar henne på riktigt allvar det börjar Maja undersöka de båda dödsfallen. Till sin hjälp har hon Stig, en lokalreporter på tv-stationen som hon också inleder ett förhållande med. Under efterforskningarna träder en ny bild fram av det lilla kustsamhället och dess invånare. Men ju närmare Maja kommer sanningen, desto mer hotfull blir situationen. Hos polisen tror man att hennes nu välkända missbruk har fått fantasin att skena, och då hon blir uppsagt från jobbet är det bara ytterliga ett bevis på att hon inte är tillförlitlig. Ingen anar att kopplingen mellan sjukhuset och stadens osynliga makthavare. När även Stig börjar tvivla på henne bestämmer Maja sig för att ensam konfrontera den som ligger bakom morden. Men en obehaglig överraskning väntar …
Intensivt tempo, skickligt sammanvävd intrig och en huvudperson som har både civilkurage och svagheter – Stormvarning är debutroman som kopplar greppet om läsaren från första sidan och som har fått den danska kritikerkåren att jubla.

Michael Katz Krefeld är född 1966 och bosatt i Köpenhamn och Berlin. Han har tidigare skrivet episoder till flera danska TV-serier, däribland Nikolaj & Juliet. Stormvarning är hans debut som kriminalförfattare och den första boken i en planerad serie om Maja Holm.

(Forum)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

402

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk