Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ett barn av alla folk

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
STORSLAGET EPOS FRÅN DET KOLONIALA INDONESIEN

Minke kommer från en förnäm javanesisk släkt och rör sig hemtamt bland de holländska kolonisatörerna. Han drömmer om att bli författare eller journalist. För att kunna lära sig att tala till bönderna på böndernas språk ger han sig ut på landsbygden. Det leder till ett häftigt uppvaknande när han ser hur bönderna hotas, misshandlas och plundras av de holländska sockerbolagen. Han tvingas inse att han måste ta ställning mot de europeiska kolonialherrarna för sitt eget folk och för andra förtrycka nationer i Sydostasien, att bli ett barn av alla folk.

Barn av alla folk är andra delen i Burukvartetten som tillsammans beskriver Indonesiens moderna historia. Pramoedya Ananta Toer framförde ursprungligen dessa berättelser muntligt för sin medfångar under de 15 år han var politisk fånge i Indonesien.

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

351

Språk

Översättare

Lisätietoja

Hollanninkielinen nimeke: Kind van alle volken

Första publikation

ja