Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kameleontens skugga

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Charles Acland genomgår en dramatisk förändring i sin sympatiska personlighet efter sin tid i krigets Irak. Han isolerar sig, plågas av migrän och får aggressiva utbrott, speciellt riktat mot kvinnor. Han bryter all kontakt med sitt tidigare liv och flyttar ensam till London. Där försjunker han i en sluten värld av paranoid misstänksamhet och plötsliga vredesutbrott. Han plågas av minnesluckor, och när en man irriterar Charles på en pub tappar han helt behärskningen. Samtidigt undersöks tre mord på homosexuella män, mord som kopplas till extremt ursinne. Charles läser om fallen och med en isande rysning inser han att morden sammanfaller med de gånger då han helt tappat kontrollen över sig själv. Hur mycket vet han om sina mörka sidor?

Kameleontens skugga är en psykologisk thriller som håller läsaren på spänn boken igenom, ända till den överraskande upplösningen.

(Bonnier)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

När Charles Acland återfick medvetandet, trodde han att han drömde att han var hos tandläkaren. Munnen kändes alldeles bedövad, som om han hade fått en spruta, men tanken på att han satt i en tandläkarstol föreföll absurd. Han låg på rygg och stirrade upp i ett tak som rörde sig och bakom honom ringde en klocka högt.

(Kap. 1, s. 17)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

357

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

430

Språk

Lisätietoja

Bonnier pocket 2009.