Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den tionde gåvan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Som avskedsgåva från en älskare får Julia Lovat en bok som ska förändra hennes liv. Vid första anblicken innehåller den utsökta broderimönster från 1600-talet och har tillhört en Catherine Ann Tregenna från Cornwall. Men i bokens marginaler finns bleknade dagboksanteckningar som avslöjar ett dramatiskt livsöde. Tjänsteflickan "Cat" blev bortrövad av muslimska pirater och såldes efter en brutal resa som slav i Marocko. Uppslukad av upptäckten beger sig Julia till Nordafrika för att utforska Catherines otroliga öde. I Marocko, bland exotiska ruiner och doftande kryddbasarer, ska Julia finna djupt begravda hemligheter. Och precis som Catherine gjort 400 år före henne, förlorar hon sitt hjärta under den heta marockanska solen.

Catherine och Julias historier broderas samman i ett fascinerande motiv som spänner över flera sekel. Deras vägar korsas på kusliga och fantastiska sätt som får läsaren att undra om vissa historier är förutbestämda att återupprepa sig själva.

Den tionde gåvan är en oförglömlig berättelse - på samma gång ett historiskt äventyr, en magisk saga och en passionerad kärleksroman.

(Bonniers)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

367

Språk

Översättare

Lisätietoja

Undertitel på skyddsomslaget: Roman

Utgivningstid

Sidantal

487

Förlag

Språk

Översättare