Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Öga för öga

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

David Webb, alias Jason Bourne, har fortfarande inget minne av sin tid som skoningslös yrkesmördare för CIA. Efter avhoppet som agent har han varit verksam som professor i lingvistik vid Georgetown University i Washington. Bourne plågas nu av skuldkänslor och sorg efter sin hustru Maries död, samtidigt som gåtfulla och skrämmande minnesbilder allt oftare dyker upp hos honom.
Trots de frostiga relationerna med sin förra arbetsgivare ger sig Bourne iväg på ett nytt uppdrag när hans ende vän på CIA, näst högste chefen Martin Lindros, försvinner i Etiopien. Lindros hålls fången av terroristgruppen Dujja, ledd av de saudiska bröderna Fadi och Karim al-Jamil. Bourne genomför uppdraget och lyckas frita Lindros. Men är mannen verkligen Bournes vän och kollega?
Dujja är en oerhört farlig och tekniskt skicklig grupp som har tillgång till uran och kärnvapenteknologi. Målet är att krossa CIA och USA, och den man som bröderna tror bär ansvaret för deras systers död – Jason Bourne …

Erik Van Lustbader har tagit vid efter Robert Ludlum och fortsätter att skriva om den mångfasetterade Bourne. Filmerna om agenten, med en skicklig Matt Damon i huvudrollen, har fått kritikerna att börja tala om en ny James Bond. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

"När började det här speciella minnesfragmentet dyka upp, mr Bourne?" frågade dr Sunderland.
Jason Bourne kunde inte sitta still utan vankade omkring i det bekväma, hemtrevliga rummet som mer liknade ett arbetsrum i någons hem än en läkarmottagning.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en Jason Bourne-thriller

Utgivningstid

Sidantal

492

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Första svenska upplaga 2008

Första publikation

ja

Språk