Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I djävulens sällskap

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Karen Drew hittas en kall morgon i mars i sin rullstol, stirrande ut över havet -- med avskuren hals . Kriminalkommissarie Annie Cabbot, som lånats ut till Östra distriktet, tar hand om fallet. Samma morgon hemma i Eastvale hittas den nittonåriga Hayley Daniels våldtagen och strypt i The Maze, en labyrint av smala gränder bakom torget i Eastvale, efter en våt kväll på stan tillsammans med vännerna. Överkommissarie Alan Banks kopplas in på det fallet.

Banks hittar massor av misstänkta medan Annie kör fast direkt - tills hon får ett genombrott som ger utredningen en lika chockande som ny inriktning vilken också påverkar Banks. Sedan inträffar ytterligare något i The Maze som ser ut att förena de båda fallen på ett lika bisarrt som mystiskt sätt.

Medan Banks och Annie gräver i det förflutna för att söka bakomliggande orsaker tvingas de dessutom att hantera sin känslomässiga barlast och de personliga demonerna från sitt tidigare förhållande. Och det står snart klart att de har två mördare nära inpå sig och att vem som helst av dem kan slå till igen - i vilket ögonblick som helst!

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Hon kunde ha stirrat ut mot havet, mot den oskarpa gräns där det grå vattnet möter den grå himlen. Samma salta vind som drev vågorna in mot stranden lyfte en lock av hennes torra hår och lät den falla ner mot kinden.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

425

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

405

Förlag

Språk