Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Minnen av framtiden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Beijing 2017. Li börjar minnas saker, märkliga saker -- det verkar som om de inträffat i framtiden. Det bekymrar henne inte särskilt. Jorden är gammal och på väg att dö. Själv är hon ung och lever i en flytande tillvaro som modell och värdinna på en krog i nöjesdistriktet. Nätterna har blivit allt längre på sista tiden, pillren hon tar för att hålla sig vaken allt fler. Det hör till att det blir lite förvirrat ibland.

En natt möter hon Steven Newhouse, en rockmusiker som antas ha dött för elva år sedan, och som nu har blivit en mytomspunnen kultfigur. Han påstår att han känt henne i framtiden och hon följer med honom på en resa som tar dem till New York, Melbourne, Paris, Stockholm och åter till Beijing och sen betydligt längre än så. Till slut når de framtiden.

Stefan Gurts tolfte roman är på samma gång science fiction och kärlekshistoria, en resa mellan olika tidsplan och existenser, mellan planeter, världsdelar och medier.

(Wahlström & Widstrand)

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

425

Språk