Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kunzelmann & Kunzelmann

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Augustvinnaren gör comeback med en djupt underhållande och sylvass skälmroman om brott och bedrägeri, falskhet och äkthet. Joakim Kunzelmann är fast i en hektisk tillvaro av frosseri, lögner och självförakt, och är skuldsatt upp över öronen. När han nås av budet om sin fars död väcker det förhoppningar om ett slut på alla ekonomiska problem. (BTJ)
Joakim Kunzelmann är fast i en hektisk tillvaro av frosseri, lögner och självförakt, och är skuldsatt upp över öronen. När han nås av budet om sin fars död väcker det förhoppningar om ett slut på alla ekonomiska problem; ett stort arv i form av faderns konstsamling väntar honom. Men ingenting är som han tror. Viktor Kunzelmann, den världsberömde tavelkonservatorn, änkling och tvåbarnsfar, visar sig ha levt ett helt osannolikt dubbelliv. Och som en konsekvens dras Joakim själv in i en serie märkliga händelser …
Carl-Johan Vallgren gör comeback med en djupt underhållande och sylvass skälmroman om brott och bedrägeri, falskhet och äkthet. Den går tillbaka till mellankrigstidens Tyskland, utspelar sig under andra världskriget och löper vidare in i vår tids Sverige. Kunzelmann & Kunzelmann är på samma gång en sinnrik berättelse om historiens makt över människan och en dräpande skildring av vår samtid. (Baksidestext)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Viktor Kunzelmanns död överraskade alla, inte minst hans advokat som fann honom sittande i en korgstol framför ett tavelstaffli, med symptom på förgiftning.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

533

Förlag

Språk