Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tystnad, tagning

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Michelle Magorian är äntligen tillbaka! Tystnad, tagning är en gripande thriller som är omöjlig att släppa.

Det är 1949 i efterkrigstidens Storbritannien. Henry är fjorton år och han har det rätt jobbigt. Han saknar sin pappa som dött som en hjälte i kriget, och han flyr från vardagen och sin irriterande styvpappa genom att gå på bio så ofta han kan. Film är hans stora passion. I biljettkön träffar han en dag mrs Beaumont, som också älskar film. Hon lånar Henry en kamera till hans skolprojekt, som han gör med två killar i klassen som han inte alls gillar till en början, men som snart visar sig vara riktiga vänner. Henry lär sig att framkalla film - och en dag när han framkallar en gammal film som han hittat gör han en hemsk upptäckt som förändrar hela hans tillvaro.

En gripande och spännande berättelse om vänskap, tolerans, och om att stå upp för den man är. Karaktärerna etsar sig fast och man bär med sig historien länge.

(Rabén & Sjögren)

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

"Vill ni ta och lugna ner er nu!"
Men platsanviserskans vädjanden hade föga effekt på den handfull ungar som satt grensle på biobänkarnas ryggstöd och red på dem som om de vore hästar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

645

Språk

Översättare