Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Var är alla flickorna nu

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I den lille staden Esbo försvinner tre muslimska flickor med kort tids mellanrum, men ingen av dem anmäls försvunna av sina familjer. Alla flickorna är tonåringar som har spelat i samma ungdomsklubb som Iida, Maria Kallios dotter. Maria har precis tillträtt som chef för en specialgrupp inom polisen som undersöker saker som faller utanför det vanliga mönstret. Marias grupp hinner knappt börja intervjua människor i flickornas umgängeskrets innan en fjärde ung muslimsk kvinna hittas mördad i snön, strypt med sin egen sjal. Det står snabbt klart att den iranska flickan hade en finsk pojkvän. Alla spår tyder på hedersmord, och Noors manliga släktingar förhörs. Men i ungdomsklubben stöter Maria Kallio på ett spår som pekar i en helt annan riktning…

Var är alla flickor nu? tar upp ett hyperaktuellt tema och ser på integration och islam i Europa med en nyanserad blick.

(Bazar)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

316

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

342

Förlag

Språk