För mycket lycka

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

För mycket lycka består av tio nyskrivna hudnära berättelser. Alice Munros humanism är unik, hon har hyllats världen över för sin förmåga att beskriva livsöden med en ojämförlig värme. 2009 fick Alice Munro internationella Man Booker-priset.

”Samlingen levererar det hon är känd för att ge: skärpa, karaktärer av kött och blod, och en stil som bara kan kallas elegant.” Publishers Weekly

Alice Munro växte upp i Wingham i den kanadensiska provinsen Ontario. Hon har skrivit tolv novellsamlingar, varav fyra tidigare utgivits på svenska: Jupiters månar, Kärlekens vägar, Äpplen eller apelsiner och Kärlek, vänskap, hat. Under våren 2009 gav Bokförlaget Atlas – som en del av återlanseringen av hennes författarskap – ut en pocketutgåva av Kärlek, vänskap, hat. Samma år kom samlingen Nära hem, med ett urval av noveller ur de tre första översättningarna. För mycket lycka är Alice Munros senaste bok. Alice Munros första novellsamling kom ut 1968 och under sin författarkarriär har hon mottagit ett antal fina priser och lovordats av kritiker världen över.

(Atlas)

Ämnen och teman

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

347

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk