Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Underfors

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I staden Helsingfors är allt som vanligt. Alva och Joel går i samma klass i högstadiet - Alva hör till de starka, smarta tonårsflickor som inte ens vill passa in, Joel sysslar med parkour och drömmer om henne. Men då Alva träffar Nide, en läderklädd bad boy som hon känner sig oemotståndligt dragen till, avslöjas en helt ny värld med andra lagar, under de gatstenar som vi en gång beträtt, där vi en gång gått: Underfors.
Maria Turtschaninoffs ungdomsroman har allt: spänning, tonårsångest, erotik, besvikelser och sorg. Vem är jag och varifrån kommer jag? Vilken värld tillhör jag? Och varför är jag så vanvettigt attraherad av en viss person? Realistiska tonårsskildringar - just här, just nu - möter det övernaturliga.

(Söderström)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Prolog
För så många hundra år sedan att ingen kan räkna dem levde ett fredligt folk i en gyllene öken i den trakt där dadlar växer. Öknen hade många oaser vid vilka folket levde i högsta välmåga bland tält i starka färger, feta kameler och blommande trädgårdar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

493

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

341

Språk