Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Recept för ett lyckat äktenskap

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Full av tvivel återvänder matskribenten Tressa till New York från sin smekmånad. Har hon gift sig med den hopplöst snygge Dan av rädsla för att bli ensam, och inte av kärlek? På sin bröllopsdag fick hon i present sin mormors dagböcker. Tressas irländska mormor, Bernadine, gifte sig på 1930-talet med den tystlåtne och inte särskilt spännande läraren James. Familjen hade inte råd att betala hemgiften som krävdes för att hon skulle få gifta sig med sin stora kärlek, Michael. Insmuget bland dagbokens sidor med tidlösa recept på sylt, bröd och rabarberpaj döljer sig berättelsen om Tressas morföräldrar, mamma och till sist henne själv. Och snart inser hon att hon har fått en riktig gåva. Det hon upptäcker är inget mindre än hemligheten bakom ett lyckat äktenskap.

Recept för ett lyckat äktenskap är en insiktsfull och hjärtevärmande roman som utmanar dagens idealföreställning om romantik och tar upp frågan om sann kärlek verkligen är något man kan lära sig.

(Bazar)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

334

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

319

Förlag

Språk