Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sju jävligt långa dagar

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En sju dagar lång shiva, fyra syskon och en rad avslöjade hemligheter ...

Judds pappa är död och enligt hans sista vilja ska familjen sitta shiva, en traditionell sorgemottagning i sju dagar. Med fyra syskon och en excentrisk mamma i samma hus blir det en dramatisk vecka, full av dråpliga händelser och röjda hemligheter. Och Judd är inte direkt på topp. Några månader tidigare, när han åkte hem för att överraska sin fru på hennes födelsedag, överraskade han istället henne i deras gemensamma säng med hans chef. (Och reagerade med att kasta tårtan med ljus och allt i chefens skrev …) Nu bor han i en källare: deprimerad och arbetslös. Familjens shiva besöks av bland annat av hans high school sweet heart, men även hans fru – som berättar att hon är gravid och att barnet är Judds …

Sju jävligt långa dagar är en hysteriskt rolig och oändligt sorglig roman om livet, som sällan blir som man tänkt sig. Liksom i den tidigare succén Konsten att tala med en änkling skildrar Jonathan Tropper en dysfunktionell familj i ett tragikomiskt relationsdrama.
(Gilla Böcker)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

"Pappa är död", säger Wendy lite sådär i förbifarten, som om det händer varje dag. Den här grejen hon kör med kan bli rätt tröttsam, att i alla lägen vara totalt oberörd, till och med inför en tragedi.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

350

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk