Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Under jorden i Villette

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
"Tredje boken i den lovordade Villette-serien, flerfaldigt uppmärksammad av Svenska Deckarakademin En ung journalist hittas mördad i en malmlast på en pråm i Villette. I sin hand har han ett fragment av en svensk tidning. Det visar sig att han är utsänd för att skriva en historik över gruvkatastrofen som på 1950-talet dödade 162 arbetare i staden. När undersökningsdomaren Martine Poirot börjar utreda fallet pekar vissa spår mot korruption och svindlande affärer i en fransk affärsmans stålbolag i staden. Samtidigt leder mer än en ledtråd till det lilla insomnade gruvsamhället Hanaberget i svenska Bergslagen. När ett nytt mord sker i Villette inser Martine inte bara att hon är sanningen på spåret utan även att hennes eget liv är hotat. Under jorden i Villette är den tredje fristående delen i serien om undersökningsdomaren Martine Poirot. ""... det här är bland det bästa jag läst på mycket länge ... Det går helt enkelt inte att lägga ner den förrän sista sidan är läst."" Sydsvenskan ""Under jorden i Villette är skriven med säker hand och fint tilltal och kombinerar på ett fint sätt gamla deckartraditioner med den moderna kriminalromanens kraft."" Östgöta Correspondenten "
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Ämnesordskedjor
Originalspråk
Textutdrag
Han visste genast att han var illa ute när han slog upp ögonen och bländades av en solstråle som föll in genom den smutsiga rutan. När solen stod så högt att den lyste rakt på hans säng borde han redan ha varit på väg till jobbet, ja, helst borde han ha suttit i omklädningsrummet och snört på sig kängorna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
348
Förlag
Språk
Lisätietoja
Månpocket, 2011