Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hotellet i hörnet av Bitter och Ljuv

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Hotellet i hörnet av Bitter och Ljuv är en rörande historia om djup kärlek och längtan mellan två människor, som skiljs åt under interneringen av japan-amerikaner under andra världskriget.

Bokens historiska element är precisa och grundliga, och vävs försiktigt in i historien om dessa unga tu. Boken ger oss en glimt av de sår som krig river upp – inte de slagfältets övervällande sår, utan de kalla och grymma såren på människornas hjärta och medmänsklighet.

Romanen berättar om en skamlig del av den amerikanska historian, och förmanar oss att vara uppmärksamma på vår egen samtid och se till så att vi inte själva begår tidigare begångna misstag och brott. Det är en välskriven berättelse som bör tilltala alla som uppskattar skönlitteratur och historia. Det är en bok som kommer att få dig att tänka till, och som definitivt kommer att få dig att känna. En imponerande, gripande och förtjusande debut.

(Bazar)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Henry Lee stod på gatan utanför Hotell Panama, fullständigt uppslukad av det liv och den rörelse som rådde där. Vad som först bara hade varit en handfull åskådare som nyfiket stod och tittade på ett nyhetsteam från teve, hade nu vuxit till en hel folksamling bestående av shoppande människor, turister och några punkare, som alla undrade vad som stod på.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

392

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

384

Förlag

Språk