Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bortom muren

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Mark och Lily befinner sig inte längre i Agora, staden där allt kan köpas och säljas. De har förvisats till skogsvärlden utanför stadsmuren, och kalla och hungriga tar de sin tillflykt till en liten by på landet.

Detta bondesamhälle verkar på ytan som den perfekta idyllen - alla är jämlika och det finns inget privat ägande. Lily, som alltid har kämpat emot Agoras känslokalla marknadsstyre, är övertygad om att de har hittat paradiset, men Mark är misstänksam. Det nya riket må vara vackert, men efter att Mark blir utstött och straffad för att han vågar ifrågasätta byns ledare så inser de båda att något är på tok.

Vad är det för hemligheter byborna gömmer? Och vem är den mystiska kvinnan som visar sig i deras drömmar? Mark och Lily upptäcker snart att paradiset inte kommer gratis, och priset är mycket dyrare än vad de någonsin kunnat tro.

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

413

Språk

Översättare