Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tony och Susan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Susan Morrow får ett manus från sin ex-man, som vill att hon ska säga vad hon tycker. Motvilligt börjar hon läsa historien om Tony Hastings, som på en bilresa med familjen konfronteras med ren och skär ondska. Susan sugs in i berättelsen, men kan inte sluta tänka på varför exmaken är så angelägen om att just hon ska läsa den. Tony och Susan är en makalös bedrift. Historien om Tony är nervkittlande och skakande och skildringen av Susan träffsäkert melankolisk. De två berättelserna flätas samman till en mästerlig roman. Tony och Susan gavs ut första gången 1993 och fick lysande recensioner, men glömdes snabbt bort. Nu får nya läsare chansen att hitta detta mästerverk om skuld, hämnd och läsandets krafter.

Ämnen och teman

Originalspråk

Textutdrag

Detta för oss tillbaka till brevet som Susan Morrows förste make Edward skickade till henne i september i fjol. Han hade skrivit en bok, en roman, och hade hon lust att läsa den? Susan blev chockad, för bortsett från julkort från Edwards andra hustru undertecknade med "Kära hälsningar" hade hon inte hört av honom på tjugo år.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

386

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

383

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk