Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Brottsplats: Faithful Place

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tana French bygger skickligt upp samma stämning som i Ängeln på sjunde trappsteget och som Dennis Lehane gör i sina spänningsromaner!

Mörker, olycka och hot myllrar och slingrar sig genom den här romanen. Inte med stora gester utan mer på en kyligt trovärdig alldagligt sätt. Som i kapitlet då Frank står i sina föräldrars vardagsrum efter en begravning och inser att mördaren är närvarande i rummet. Eller när han känner en stor fara då han ger sin dotter en godnattpuss. Jag borde ha sett den som flimrande kornblixtar kring mjukisdjuren som fyllde den varma barnkammaren likt giftgas: faran.

Faithful Place är Frank Mackeys barndomskvarter i Dublin, platsen han flydde från för tjugo år sedan. Ytterst tveksamt har han nu återvänt. Hans syster har ringt och bett honom komma. Hon hittat något från den unga kvinnan han en gång älskade. Hans ungdomskärlek som svek. Nu försöker Frank ta reda på vad som verkligen hände den där dagen som han har gjort allt för att glömma. Dagen som för alltid ändrade hans liv. Det är Tana French makalösa berättarteknik som får FAITHFUL PLACE att bli något utöver det vanliga. En riktigt smart och fängslande kriminalhistoria som griper tag.

BROTTSPLATS: FAITHFUL PLACE är nominerad till Edgar Allan Poe Award 2011 och vald till Amazon.com editors pick 2010 och finns på Time Magazine’s top 10 book lists 2010.

(Bonnier)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Farsan sa en gång att det viktigaste som en man måste kunna säga är vad han är beredd att dö för. För om han inte kan det, sa han, vad är han då? Ingenting. Då är han inte ens en man. Jag var tretton år och han var tre fjärdedelar in på en flaska Gordon's, men va fan, vi hade ett bra snack den kvällen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

443

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk