Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Livräddare

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ned kommer från kriminella miljöer i Boston men tillbringar nu mer och mer tid i Palm Beach där han bland annat försörjer sig som servitör, bartender, livräddare och ibland genom smärre brott. Men allt förändras den dag han först möter Tess, kvinnan som till synes har allt och nu fattat tycke för honom, den enkle livräddaren. Och senare samma kväll drabbar katastrofen honom med full kraft. Hans allra närmaste vänner behöver bara göra en sista stöt i livet, men allt går fruktansvärt snett och alla fyra dör. Ned tvingas fly och möter på sin flykt FBI-agenten Ellie. Hon är till slut den enda som tror på att han inte är skyldig till de sju mord som därpå följer. Med närmare 200 miljoner böcker sålda världen över vet James Patterson hur man fångar läsaren redan från sidan ett. Livräddare, skriven tillsammans med Andrew Gross, är inget undantag.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

"Rör dig inte", sa jag till Tess, svettig och andfådd. "Du får inte ens blinka. Om du så mycket som andas vet jag att jag kommer att vakna och vara tillbaka vid poolkanten igen och kånka omkring solstolar medan jag stirrar på den där jättesnygga tjejen som jag vet att det skulle kunna hända något fantastiskt med. Och då skulle allt det här bara vara en dröm."
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

362

Språk