Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Affektion

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I femman var Kate och hennes bästis Ali på fest hemma hos Zara. Fem veckor senare hittades Zara död i frysboxen. Ingen skyldig kunde utpekas.
Kate är nu sexton år, men har redan sett allt. Hon har flyttat hemifrån, föräldrarna verkar inte bry sig. Det är fester, droger, våldsamt sex. Hon lever bara för det som finns på ytan, verkar det som. Kate säger själv att hon inte är någon mysig tjej. Hon har verkligen rätt. Kate är en synnerligen otrevlig person, sällan stöter man på så osympatiska huvudpersoner. Hennes berättelse är rå, tragisk och hemsk. Också språket är hårdkokt.
Men hennes berättelse lämnar inte läsaren oberörd. Så här är kanske livet för en del sextonåringar? Just de vi inte tycker om. De bråkiga, besvärliga, självdestruktiva. De som gör vad som faller dem in och tror att alla gillar dem. Men, som en av killarna säger: ”För ni trodde att alla gillade er, eller hur? Men grejen är att när ciggen och spriten var slut, hur många stod kvar vid er sida då?”
Kate vill bort. Bort från allt, börja på nytt, hitta något. För ingenting är värt något om det inte känns.
Catharina / Sidospår


Kate Mess är sexton år och bosatt i Helsingborg. Hon har i flera år levt ett utsvävande liv med killar, alkohol och droger. För att slippa tänka och för att bli kvitt spökena från det förflutna flyttar hon till sin syrra i Malmö. Men de gamla spökena gör sig hela tiden påminda. Särskilt Ali är ständigt närvarande - Ali som var Kates bästis i tio år. Nu för tiden träffas de sällan, men de var oskiljaktiga ända tills det där hemska hände när de var tolv. Då när Zara hittades död i frysboxen.

Affektion är en nattsvart roman, och helt omöjlig att släppa. Karaktärerna finns kvar i ens huvud länge, länge. Vid en första anblick kan man som läsare tro att allting är väldigt enkelt: Kate är ju en riktig loser. Men så rullas historien upp, tidslagren varvas och plötsligt inser man att livet kan vara så mycket.

(BTJ)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

150

Språk